SYNCHROON en NS Stations tekenen intentieovereenkomst

Wonen | 21 juli 2017

Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, en NS Stations, tekenden 10 juli jl. de intentieovereenkomst voor deelgebied 2 t/m 4 Wisselspoor aan de 2e Daalsedijk in Utrecht.

Met de ondertekening van deze overeenkomst hebben partijen wederom een belangrijke stap gezet op weg naar de realisatie van het plan Wisselspoor.

De intentieovereenkomst behelst een binnenstedelijke gebiedsontwikkeling en transformatie van ca. 9 ha voormalig bedrijventerrein van NS in de Spoorzone aan de 2e Daalsedijk in een gemengd gebied voor wonen, creatieve bedrijvigheid en horeca. Dit gebied wordt de aankomende jaren omgetoverd tot een fijn stedelijk woonmilieu met behoud van het industrieel erfgoed zoals de oude hallen en delen van wissels en sporen. Dat maakt Wisselspoor een ‘stoer stukkie stad’.

Utrecht-Wisselspoor-Nieuwbouw-in-UtrechtIn november 2015 sloten NS en Synchroon al een koop- en samenwerkingsovereenkomst voor deelgebied 1 met totaal ca. 140 woningen en 2.000 m2 commerciële bedrijfsruimte en horeca. Op dit moment loopt de bestemmingsplan procedure voor dit deel. De verwachting is in 2018 te starten met de bouw. In deelgebied 2 t/m 4 zullen naast enkele commerciële hotspots, naar verwachting nog ca. 1.000 woningen worden gerealiseerd.

Het ontwerpteam bestaat uit een samenwerking van Synchroon, Skonk, Delva Landscape Architects, Studioninedots en De Wijde Blik en werkt nauw samen met de gemeente Utrecht. Opdrachtgever/verkopende partij is NS Vastgoed.

Over SYNCHROON
Synchroon is continu toonaangevend op het gebied van duurzame binnen- en buitenstedelijke gebiedsontwikkeling. Het projectontwikkelingsbedrijf is sterk in de ontwikkeling en realisatie van woon- en winkelgebieden met bijzondere aandacht voor de inrichting van de openbare ruimte.

Synchroon behoort tot de grotere ontwikkelaars van Nederland en is een volle en zelfstandige dochter van TBI Holdings in Rotterdam.

Over TBI

TBI is een groep van ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt. Het zijn allen ondernemingen die beschikken over hoogwaardige, specialistische expertise op het gebied van Techniek, Bouw en Infra.