theme logo

EEN TIKKIE VERSCHOLEN, TOCH OVERAL DICHTBIJ.
DAT MAAKT HET ZO BIJZONDER.

INTERESSE? MELD JE AAN!

WONEN IN UTRECHT

Het mooiste onontdekte stukje Utrecht.

Verborgen aan het spoor, ligt hier de voormalige Koninklijke Nederlandse Fabriek voor Werktuigen en Spoormaterieel, in de volksmond bekend als Werkspoor. Dit gebied wordt de aankomende jaren omgetoverd tot een fijn woonmilieu en met behoud van het industrieel erfgoed: zoals de oude hallen en delen van wissels en sporen. Dat maakt Wisselspoor een ‘stoer stukkie stad’.

Naast een gevarieerd aanbod van woningen vind je hier interessante voorzieningen, zoals ambachtelijke horeca en creatieve ondernemers. De perfecte balans tussen ontspannen wonen en inspirerend werken. Met Wisselspoor leggen we de link naar het verleden en maken het een verrassende plek waar Utrecht trots op kan zijn.

INTERESSE? MELD JE AAN!

HISTORISCHE TROTS, MIDDEN IN UTRECHT

De Koninklijke Nederlandsche Fabriek voor Werktuigen en Spoormaterieel werd opgericht in 1828. Dit bedrijf was met 5000 werknemers de grootste werkgever van Utrecht. Het bedrijf stond internationaal bekend om haar treinen van onverwoestbare kwaliteit en het betrokken personeel. Deze trots bestaat nog steeds en de herinnering blijft behouden door het industriële erfgoed.

Iedereen die wel eens met de trein van Utrecht naar Amsterdam gaat herkent het gebied. Toch is dit nog een verborgen en onontdekt stukje Utrecht. Ooit is het terrein ontwikkeld buiten de stadsgrenzen, maar in de loop der jaren is het omarmd door de stad en heeft het een centrale positie in Utrecht ingenomen.

INTERESSE? MELD JE AAN!

Zoekvenster sluiten