theme logo

DE VOORDELEN
VAN NIEUWBOUW
OP EEN RIJ.

Voordelen van nieuwbouw

Of je nu koopt of huurt, nieuwbouw heeft veel voordelen, zoals comfort door goede isolatie en lagere energiekosten dankzij energiezuinige technieken. Bekijk hieronder alle voordelen op een rij.

Onderhoudsarm

Alles aan je nieuwe huis is nieuw en fris. Daardoor heeft je huis de eerste vijf jaar nauwelijks of geen onderhoud nodig.

Je hebt dus ook geen overlast door onderhoudswerkzaamheden. Dit gemak is mede te danken aan de gebruikte materialen. Extra pluspunt voor kopers: je bespaart op de onderhoudskosten. En mochten er in de eerste jaren bouwkundige gebreken aan het licht komen, dan worden die dankzij de garantieregeling voor je opgelost.

Meer informatie:
Je woning onderhouden
Hoe zorg ik voor goed onderhoud van installaties?
‘Veel minder onderhoud, dus minder kostbaar’

Comfortabel

Je woning is goed geïsoleerd tegen kou en hitte, en voldoet aan de strengste wettelijke eisen voor geluidsisolatie.

Hetzelfde geldt voor de luchtkwaliteit; ook die voldoet aan de strengste normen. Daarnaast zorgen moderne technieken in steeds meer nieuwbouwhuizen voor verwarming en koeling. Dat alles maakt het binnenklimaat aangenaam en comfortabel. Bouwkundig voldoet je huis eveneens aan de nieuwste wettelijke eisen (Bouwbesluit). Dat betekent onder meer dat de plafonds en deuren hoger zijn en de trappen minder steil. Verder gelden minimale afmetingen voor bijvoorbeeld toiletruimten en gangen. Ook die extra ruimte zorgt voor meer comfort.

Meer informatie:
Vraag & antwoord: Moderne technieken
‘De charme van de jaren 30, het comfort van nu’

Duurzaam

Je huis is een stuk duurzamer dan oudere woningen; nieuwbouw belast het milieu minder en zorgt voor een geringere uitstoot van CO2.

Dat is onder meer te danken aan de goede isolatie en aan het gebruik van duurzame technieken om je huis van warmte en stroom te voorzien. Bovendien gebruiken steeds meer bouwers duurzame bouwmaterialen, zoals verantwoord gekapt hout.

Meer informatie:
Vraag & antwoord: Energieverbruik
Vraag & antwoord: Moderne technieken

Energiezuinig

Met standaard een energieverbruik dat overeenkomt met energielabel A, is je nieuwbouwhuis zeer energiezuinig.

Dat merk je aan de energierekening. Bovendien draag je hiermee bij aan een beter klimaat en een beter milieu.

Meer informatie:
Wat betekent EPC, Energielabel A en nul-op-de-meter?
Is mijn energierekening straks lager?

Op Maat

Meepraten over het ontwerp, een andere indeling kiezen en opties laten uitvoeren. Op vele manieren kun je van een nieuwbouwhuis echt jouw huis maken.

Je kunt vaak bijvoorbeeld zelf je keuken, badkamer en sanitair uitzoeken. Verder kun je als opties kiezen voor onder meer een dakkapel, een aanbouw, een opbouw of een erker. En in overleg met de bouwer kun je ook nog eens andere persoonlijke woonwensen laten uitvoeren. Hoeveel maatwerk mogelijk is, verschilt per project en per woning.

Bij huur is er minder te kiezen. Daartegenover staat dat je huis bij oplevering vaak is voorzien van een volledig ingerichte badkamer en een keuken voorzien van alle inbouwapparatuur.

Meer informatie:
‘We hebben zelf aan ons huis zitten tekenen’

Veilig Wonen

Je huis is gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen. Ook de woonomgeving is ingericht volgens de nieuwste inzichten op veiligheidsgebied.

Vaak hebben nieuwbouwwoningen zelfs het Politiekeurmerk Veilig Wonen, met bijvoorbeeld inbraakwerend hang- en sluitwerk. In een huis met dit keurmerk heb je vijftig procent minder kans op een inbraak.

Meer informatie:
Politiekeurmerk Veilig Wonen

Zoekvenster sluiten