theme logo

WISSELSPOOR IS VOL
VAN HET LEVEN.
EEN WIJK VAN ONTWIKKELING
EN BEWEGING.

INTERESSE? MELD JE AAN!

STOER

Dit is een stoer stukkie stad.
Daar waar ooit het Werkspoor was.

Wisselspoor is een stoer stukkie stad. Daar waar ooit het Werkspoor was. Waar gewerkt werd. Met metaal op metaal, hoorbaar tot bovenop de Dom.
De wijk is gevestigd op het terrein van de voormalige Koninklijke Nederlandse Fabriek voor Werktuigen en Spoormaterieel. Ooit met 5000 werknemers de grootste werkgever van onze stad. Waar jij gaat wonen, werden treinen van onverwoestbare kwaliteit gebouwd. Iconen van Utrechtse bedrijvigheid.
Op Wisselspoor wordt dit stoere stukkie stadsgeschiedenis goed bewaard. Industriële hallen blijven staan waar ze staan. Stukken spoor, bielzen, wissels en stootblokken zie je terug in de straten. Andere materialen krijgen een nieuwe bestemming, architectonisch geïnspireerd op het verleden. Want het Werkspoor wijkt niet.

CREATIEF

We gaan proberen, verzinnen en
verrassen. Ontwerpen en
ondernemen.

Wisselspoor bruist aan alle kant. Een pleisterplaats voor proberen, verzinnen en verrassen. Voor ontwerpen en ondernemen. Kom je bij ons, creatieveling?
In Wisselspoor vind je allerlei verschillende woningen. Woningen die passen bij wie jij bent. Bewoners krijgen de vrijheid om zelf te bepalen hoe hun huis of appartement er van binnen uit gaat zien. Jouw ruimte wordt jouw ruimte.
Utrecht is een stad van goed bewaarde geheimen, ideeën en ambachten. Van verrassingen op elke straathoek. Ook in Wisselspoor drink je straks dat éne biertje op dat éne terrasje. Ga je naar dat éne winkeltje. En haal je ’s ochtends je croissantje.

ACTIEF

Hier worden ideeën geboren en
kunnen kinderen opgroeien.

Wisselspoor is vol van het leven. Een wijk van ontwikkeling en beweging. Waar ideeën worden geboren en kinderen kunnen opgroeien.
Ondernemend en ontspannen, daar houden we van. Hier pakken we kansen én terrasjes in de zon. We pakken liever de fiets dan de auto. En we rennen soms een stukkie, naar het Julianapark bijvoorbeeld. Doe een rondje en
kom weer terug.
Wisselspoor is een prachtige plek om op te groeien. We geven kinderen de ruimte om buiten te spelen, in het groen en op autoluwe straten. Midden in de stad en toch beschermd.

Groen

De laatste duurzame innovaties,
een industriële stijl. Groen,
groener, groenst.

Wisselspoor is groen, groener, groenst. Met de laatste duurzame innovaties en een industriële stijl. Stap op een e-deelfiets, spring in een e-deelauto. Wandel door een spannend stadspark langs het spoor.
Een nieuwe wijk in de duurzaamste gemeente van Nederland: van Wisselspoor mag je veel verwachten. Het barst er van de parkjes, klein en groot. We laten oude bomen zoveel mogelijk staan en gebruiken die mooie industriële materialen opnieuw. Niet iedere bewoner beschikt over een parkeerplaats, maar daar staat tegenover dat je altijd een elektrische deelauto of -fiets kunt pakken. En natuurlijk gebruiken we in onze wijk geen gas meer.
In Wisselspoor is groen synoniem voor vooruitgang en gezondheid. Nieuwe technieken zijn bij ons de standaard. We bouwen met de natuur en brengen de tuin weer terug. Met net wat minder auto’s en net wat meer lucht.

Centraal

Een tikkie verscholen, toch overal
dichtbij. Dat maakt het zo bijzonder.

Wisselspoor vind je in het centrum van onze stad, in het midden van ’t land. Een tikkie verscholen, toch overal dichtbij. Dat maakt het zo bijzonder. Geen buitenwijk, maar een binnenwijk.
Wisselspoor is gelegen op elke route. Omgeven door popu-laire stadswijken, op loopafstand van Utrecht Zuilen en maar 10 minuutjes fietsen van Centraal. Treinen zoemen voorbij, de winkels van de Amsterdamsestraatweg zijn om de hoek en de gloednieuwe Singel is niet veel verder. Wil je wat verder weg? Pak dan één van de e-deelauto’s of elek-trische fietsen.
Wisselspoor is een stadse wijk. Een échte wijk. Vertrouwd, maar nergens saai. Net als Utrecht. Op straatniveau niet alleen portieken, maar huiskamerramen waar de zon op schijnt. Je fiets voor de deur en je tuin aan de achterkant. Groen, sfeervol en transparant.

STUKKIE STAD

Wisselspoor is een stoer stukkie stad. Een nieuwe wijk, vol van het leven. Groen, groener, groenst. In het midden van onze stad, waar het bruist van alle kant.

 

 

INTERESSE? MELD JE AAN!

Zoekvenster sluiten